Nazorovi dani

Prof. dr. sc. Gordana Varošanec-Škarić u funkciji članice Saborskoga povjerenstva Nazorovih dana, koji se tradicionalno održavaju svake godine u svibnju, posjetila je Postira, rodno mjesto pjesnika u kojem je proveo dio svoga djetinjstva te Bobovišća, gdje je pjesnik boravio i radio u kući Nazorovih. Prosvjetno kulturna manifestacija Nazorovi dani održana je 21. i 22. svibnja 2021. u Postirima na otoku Braču.

Ispred biste Vladimira Nazora pokraj rodne kuće u Postirima pri polaganju cvijeća.

Pri polaganju cvijeća pored skulpture Vladimira Nazora u Bobovišćima – članice Saborskoga povjerenstva Nazorovi dani: prof. dr. sc. GVŠ s prof. dr. sc. Olgom Perić prapranećakinjom pjesnika, dr. sc. Dubravkom Brezak Stamać, ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje i Sanjom Nejašmić, prof., ravnateljicom O. Š. „Vladimir Nazor“.

U kući Nazorovih u Boboviščima u radnoj sobi pjesnika: Olga Perić, Dubravka Brezak Stamać, Sanja Nejašmić i Gordana Varošanec-Škarić.

Prof. dr. sc. Gordana Varošanec-Škarić s ravnateljicom O. Š. „Vladimir Nazor“ u Postirima Sanjom Nejašmić u knjižnici škole.