Eksperimenti

EKSFON – baza ekperimenata na fonetici

Interni pravilnik o studentskoj obvezi sudjelovanja u eksperimentima

 1. Svi studenti fonetike obvezni su tijekom studija sudjelovati u eksperimentima koje provode nastavnici i studenti Odsjeka.
 2. Studenti vode evidenciju eksperimenata u kojima su sudjelovali na obrascu koji podižu u tajništvu Odsjeka i taj su evidencijski obrazac obvezni čuvati do kraja studija. U obrazac se unosi datum provođenja eksperimenta, naziv eksperimenta, broj sati i potpis voditelja.
 3. Ako istraživanje provodi student u sklopu seminarskog, diplomskog ili kakvog drugog rada, potpis će dati nastavnik pod čijim se nadzorom istraživanje provodi.
 4. Studentska je obveza sudjelovati na ukupno 20 sati eksperimenata tijekom studija (preddiplomskog i diplomskog), a najkasnije do dana obrane završnog diplomskog rada. Studenti koji nisu studirali preddiplomski studij fonetike, a upisali su diplomski, do kraja studija trebaju odraditi 8 sati eksperimenata. Ako student nakon završenog preddiplomskog studija ne nastavlja studij fonetike, uvjet za izdavanje svjedodžbe je 12 odrađenih sati eksperimenata.
 5. U slučaju neizvršavanja ove obveze, odgađa se izdavanje potvrde o izvršenim obvezama na određenom stupnju dok se ne nadoknade sati koji nedostaju. Upute za nadoknadu eksperimentalnih sati daje aktualni pročelnik Odsjeka.
 6. Evidenciju i potvrdu o odrađenim eksperimentima svojim potpisom ovjerava aktualni pročelnik Odsjeka zajedno s provjerom ostalih uvjeta na određenom stupnju.
 7. Obračunska jedinica je pola sata. Za svakih započetih 30 minuta dobiva se pola sata sudjelovanja u eksperimentima.
 8. Studenti fonetike mogu sudjelovati i kao ispitanici u istraživanjima na ostalim odsjecima (npr. na Odsjeku za psihologiju). Te sate također upisuju u obrazac i oni im se priznaju kao obvezni eksperimenti na studiju fonetike. Maksimalni udio eksperimentalnih sati s drugih odsjeka u ukupnom broju sati eksperimenata je 20%.

Zagreb, ožujak 2014.

Napomena:
Zbog pandemije bolesti COVID-19 Odsjek za fonetiku odlučio je da će u akademskim godinama 2019./2020. i 2020./2021. te 2021./2022. za završetak preddiplomskoga studija studenti trebati prikupiti ukupno 4 eksperimentalna sata, a za završetak diplomskoga studija 2,5 sata.

Prelazak na “online” evidenciju eksperimenata

Krećemo s prelaskom na online sustav evidencije sudjelovanja na eksperimentima. Studenti koji su pred završetkom diplomskog studija i imaju prikupljene sve potrebne sate, ako ne žele NE MORAJU sudjelovati u ovom procesu, samo nek čuvaju papir s potpisima dok ne diplomiraju. Svi drugi nek slijede ove upute.

 1. Prvo je potrebno registrirati se na stranici https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/registracija_student.php s vašim aii@eduhr podacima
 2. Zatim preuzmete: Tablica za unos starih eksperimenata i ispunite sa svim podacima. Tablicu spremite pod vašim imenom i prezimenom (Ivan_Horvat.xlsx)
 3. Mobitelom slikajte ili skenirajte vaš obrazac potvrde o sudjelovanju u istraživanjima, tako da se vidi da ste dobili potpis od profesora na kojem ste već elsperimentu sudjelovali. Sliku također spremite pod vašim imenom i prezimenom
 4. Tablicu i sliku pošaljite na jbicanic@ffzg.hr

Dio vas je sudjelovao na “online” eksperimentima (bilo ih je nekoliko na fonetici i na lingvistici). To zasebno napomenite u email poruci u kojoj šaljete tablicu i sliku. Ako ste rješavali te online upitnike s neke druge email adrese, napomenite i tu adresu. Napominjemo da studenti koji studiraju lingvistiku i fonetiku ne dobivaju potpise za eksperimente koji su im nekakav uvjet na lingvistici.

Obavijestit ćemo vas kad vaši podaci budu unešeni u sustav evidencije, tako da možete provjeriti jeli sve u redu.

Za sve upite oko aplikacije za eksperimente javite se na: jbicanic@ffzg.hr