Projekt RHEFINE

Odsjek za fonetiku partner je u projektu Rhetoric for Innovative Education – RHEFINE, KA2 Erasmus strateškom partnerstvu u području visokoškolskog obrazovanja. Cilj je projekta razvoj poučavanja retorike u visokom školstvu. Projekt traje od 2020 do 2022., a koordinira ga Centre for Applied Rhetoric, University of Warsaw (Varšava, Poljska). Glavni partneri su The Institute of Rhetoric and Communications (Sofia, Bugarska) i Odsjek za fonetiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Voditeljica radne skupine s Odsjeka za fonetiku je doc. dr. sc. Diana Tomić, a suradnice su izv. prof. dr. sc. Jelena Vlašić Duić i doc. dr. sc. Elenmari Pletikos Olof.

U okviru projekta RHEFINE 25. i 25. veljače 2022. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je konferencija pod nazivom Rhetorical Research & Didactics Zagreb. Knjiga sažetaka može se preuzeti OVDJE.

Više informacija o projektu →


Novosti

RHEFINE – Treći međunarodni projektni sastanak

U sklopu projekta RHEFINE (Rhetoric for Innovative Education) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 23. 2. 2022. održan je projektni sastanak na kojem su sudjelovali partneri iz Poljske i Hrvatske. Članice poljskog dijela konzorcija su Agnieszka Szurek, Ewa Modrzejewska i Kinga Rogowska, a hrvatskog Diana Tomić, Jelena Vlašić Duić i Elenmari Pletikos Olof. Projekt RHEFINE ušao je u drugu polovicu svog trajanja, stoga su ciljevi sastanka bili: konačan dogovor oko izrade dokumenta s metodama vrednovanja u retoričkoj pedagogiji, pregled stanja i faza dovršenosti knjiga i ostalih projektnih sadržaja, plan objavljivanja te postupci evaluacije rezultata i projekta u cjelini. Budući da je, zbog pandemije, ovo bio prvi susret uživo članica projektnog tima, sastanak je protekao u iznimno veseloj atmosferi, djelić koje vidite i na fotografijama.

fotografija članica RHEFINE projekta

Članice poljskoga dijela konzorcija: (s lijeva) Agnieszka Szurek, Kinga Rogowska i Ewa Modrzejewska te članice hrvatskoga: Elenmari Pletikos Olof, Jelena Vlašić Duić i Diana Tomić, s Odsjeka za fonetiku.


fotografija sa sastanka RHEFINE projekta

Agnieszka Szurek, Kinga Rogowska, Ewa Modrzejewska, Diana Tomić i Jelena Vlašić Duić.