Poziv na online eksperiment

Dragi studenti

OBAVEZNO PAŽLJIVO PROČITAJTE UPUTE!

Dolje niže imate poziv i poveznicu na eksperiment koji provode kolege s lingvistike. Za sudjelovanje u eksperimentu dobit ćete pola sata. Kada otvorite poveznicu na eksperiment, i te upute pažljivo pročitajte. Vidjet ćete polje za unos koje se zove ID=InicijaliBrojLokacija. U to polje unesite vaše ime i prezime, jer tako je najlakše utvrditi vaše sudjelovanje i dobivanje sati za eksperiment. Jamčimo vam anonimnost vaših podataka, odnosno jamčimo vam da vaši osobni podaci neće biti nigdje objavljivani. Ako ipak ne želite upisati svoje ime i prezime, onda upišite inicijale, datum rođenja (npr. 22. 3.2001 = 2232001) i kraticu mjesta. Dakle Ivan Horvat rođen 15.5.2003 godine koji boravi u Zagrebu je IH1552003ZG. Tu šifru mi pošaljite na e-mail (jbicanic@ffzg.hr) u koji uz to upišite  i vaše ime i prezime. Subject maila nek bude ime eksperimenta (Specifične jezične pojave). Vidimo, dakle, da je prva opcija nešto jednostavnija, ali vi napravite kako god želite.

Kad riješite eksperiment, a možete to i prvo napraviti: prijavite se za eksperiment u  našoj aplikaciji: https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/login.php?ide=100

Prijaviti se i sudjelovati u eksperimentu moguće je do 30.3.2021 u 00:00 sati. U nastavku vam slijedi ljubazan poziv i poveznica na eksperiment.


Poštovani studenti,

pozivamo Vas da se odazovete sudjelovanju u lingvističkom eksperimentu. Eksperiment se provodi u sklopu međunarodnog projekta kojemu je cilj istražiti specifične jezične pojave koje pronalazimo u međusobno iznimno udaljenim jezičnim porodicama (npr. slavenskoj i bantu). Istraživanje traje oko 10 minuta i na dobrovoljnoj je bazi. Vaša zadaća je čitati rečenice riječ po riječ pri čemu sami diktirate tempo čitanja. Ako se odlučite sudjelovati molimo Vas da dolje navedeni link otvorite u trenutku kada ste sigurni da ćete imati 15 minuta mira.

Link na eksperiment: https://spellout.net/ibexexps/rosa/multii/experiment.html

Unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju!

Srdačan pozdrav,
Jana Willer Gold