Poziv na sudjelovanje u on-line eksperimentu na Odsjeku za psihologiju

Drage studentice i studenti,

produljili smo rok za sudjelovanje u istraživanju koje se provodi na Katedri za eksperimentalnu psihologiju u sklopu projekta E-rudito: Napredni online obrazovni sustav za pametnu specijalizaciju i poslove budućnosti!

Za sudjelovanje u istraživanju možete dobiti četiri eksperimentalna sata.

Samo istraživanje sastoji se od dva dijela, i provodi se online. Zadatak sudionika u prvom dijelu je pročitati jedan tekst te odgovoriti na pitanja vezana za njega. Drugi dio sastoji se od šest kognitivnih zadataka koji se oslanjaju na pažnju i radno pamćenje.

Prvi dio istraživanja traje oko pola sata, a drugi dio istraživanja između jednog i pol i 2 sata. Međutim, budući da se drugi dio istraživanja sastoji od šest odvojenih zadataka, možete uzeti pauzu između bilo koja dva zadatka. Štoviše, poželjno je da uzimate pauze ako imate osjećaj da ste umorni, da vam nedostaje koncentracije ili slično.

U oba dijela istraživanja tražit ćemo vas da unesete šifru izrađenu po određenom ključu, kako bismo mogli povezati rezultate prvog i drugog dijela. Nigdje u rezultatima neće biti zabilježeni vaše ime i prezime, demografski podaci (osim dobi i spola), e-mail adresa ili IP adresa.

Ipak, kako bismo mogli potvrditi da ste sudjelovali u istraživanju, pri predaji formulara za eksperimentalne sate trebat ćete napisati i šifru koju ste koristili u istraživanju. Ti podaci služe samo za evidenciju sudjelovanja i neće biti povezivani s podacima iz samog istraživanja.

Rok za sudjelovanje u istraživanju je 20.10.2020. u 23:59.

Neki od vas su prošle godine sudjelovali u istraživanju koje je imalo jako sličan postupak. Ako ste sudjelovali u istraživanju prethodne godine, i dalje možete sudjelovati u ovom istraživanju. Većina kognitivnih zadataka koje ćete rješavati bit će ista, ali molimo vas da ih ponovno riješite.

——————–

Ako ste spremni sudjelovati u istraživanju, molimo vas da kliknete na sljedeću poveznicu, koja vodi na formular za informirani pristanak i na prvi dio istraživanja: https://open-lab.online/invite/erudito_tekst/

Kad završite s prvim dijelom istraživanja i želite pristupiti drugom dijelu, molimo vas da kliknete na sljedeću poveznicu: https://open-lab.online/invite/erudito_online/

Za sva pitanja možete se obratiti na kfaraguna@ffzg.hr ili mpavlic2@ffzg.hr.

Dragutin Ivanec,

Matej Pavlić,

Katarina Faraguna