ODRŽANA 10. ISTRAŽIVANJA GOVORA

Od 5. do 7. prosinca 2019. održala su se jubilarna 10. Istraživanja govora, znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem, koji je i ove godine okupio niz domaćih i inozemnih stručnjaka koji se bave različitim aspektima istraživanja govora.  Središnja tema konferencije bila je koartikulacija, a s njom su usko bila povezana predavanja plenarnih predavača: Jonathana Harringtona, Alana Wrencha i Natalie Zharkove.

Druga tema konferencije na koju se fokusirala ovogodišnja konferencija bila je ortoepija te je organiziran okrugli stol na kojem su sudjelovali naglasni stručnjaci iz Bosne i Hercegovine (Zenaida Karavdić), Hrvatske (Blaženka Martinović), Slovenije (Hotimir Tivadar) i Srbije (Dejan Sredojević).

Uz dvije središnje teme, 50ak izlagača, ponajviše iz Hrvatske, ali i iz Bugarske, Mađarske, Velike Britanije te već spomenutih susjednih zemalja Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, izlagalo je svoje radove iz područja: percepcije i atipičnog govora, učenja i podučavanja govora, estetike i javnoga govora, fonetike i fonologije.

I ova Istraživanja govora bila su iznimno uspješna u znanstvenom i stručnom dijelu, ali su isto tako bila prigoda za neformalna druženja, razmjenu iskustava te stvaranje novih ideja.

Hvala svim sudionicima, izlagačima i predavačima, suradnicima i prijateljima Odsjeka za fonetiku, a posebno našim studentima/volonterima koji su se pobrinuli da sve funkcionira izvrsno!