Arhiva kategorije: Obavijesti za studente

Poziv na sudjelovanje u on-line eksperimentu na Odsjeku za psihologiju

Drage studentice i studenti,

produljili smo rok za sudjelovanje u istraživanju koje se provodi na Katedri za eksperimentalnu psihologiju u sklopu projekta E-rudito: Napredni online obrazovni sustav za pametnu specijalizaciju i poslove budućnosti!

Za sudjelovanje u istraživanju možete dobiti četiri eksperimentalna sata.

Samo istraživanje sastoji se od dva dijela, i provodi se online. Zadatak sudionika u prvom dijelu je pročitati jedan tekst te odgovoriti na pitanja vezana za njega. Drugi dio sastoji se od šest kognitivnih zadataka koji se oslanjaju na pažnju i radno pamćenje.

Prvi dio istraživanja traje oko pola sata, a drugi dio istraživanja između jednog i pol i 2 sata. Međutim, budući da se drugi dio istraživanja sastoji od šest odvojenih zadataka, možete uzeti pauzu između bilo koja dva zadatka. Štoviše, poželjno je da uzimate pauze ako imate osjećaj da ste umorni, da vam nedostaje koncentracije ili slično.

U oba dijela istraživanja tražit ćemo vas da unesete šifru izrađenu po određenom ključu, kako bismo mogli povezati rezultate prvog i drugog dijela. Nigdje u rezultatima neće biti zabilježeni vaše ime i prezime, demografski podaci (osim dobi i spola), e-mail adresa ili IP adresa.

Ipak, kako bismo mogli potvrditi da ste sudjelovali u istraživanju, pri predaji formulara za eksperimentalne sate trebat ćete napisati i šifru koju ste koristili u istraživanju. Ti podaci služe samo za evidenciju sudjelovanja i neće biti povezivani s podacima iz samog istraživanja.

Rok za sudjelovanje u istraživanju je 20.10.2020. u 23:59.

Neki od vas su prošle godine sudjelovali u istraživanju koje je imalo jako sličan postupak. Ako ste sudjelovali u istraživanju prethodne godine, i dalje možete sudjelovati u ovom istraživanju. Većina kognitivnih zadataka koje ćete rješavati bit će ista, ali molimo vas da ih ponovno riješite.

——————–

Ako ste spremni sudjelovati u istraživanju, molimo vas da kliknete na sljedeću poveznicu, koja vodi na formular za informirani pristanak i na prvi dio istraživanja: https://open-lab.online/invite/erudito_tekst/

Kad završite s prvim dijelom istraživanja i želite pristupiti drugom dijelu, molimo vas da kliknete na sljedeću poveznicu: https://open-lab.online/invite/erudito_online/

Za sva pitanja možete se obratiti na kfaraguna@ffzg.hr ili mpavlic2@ffzg.hr.

Dragutin Ivanec,

Matej Pavlić,

Katarina Faraguna

OBAVIJEST O UPISU NA KOLEGIJ METODIKA GOVORNIŠTVA

Zbog otežanog odrađivanja hospitacija u gimnazijama, s jučerašnjim datumom (7. listopada 2020) završen je upis na ovaj kolegij. Upisati ga mogu još samo oni studenti kojima je taj kolegij obvezan, a kao izborni ga više nije moguće upisati. Studenti koji nisu završili preddiplomski studij fonetike ovaj kolegij upisuju u 3. semestru.

izv. prof. dr. sc. Jelena Vlašić Duić

Raspisivanje natječaja za studentske predstavnike

Dragi kolege,

raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju Fonetike. Kandidature za
više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine
preddiplomskog studija (brucoše) od 5.10. do 25.10. u 23:59.

Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog
odsječkog koordinatora za studentske izbore (lprimora@m.ffzg.hr).

Kandidature moraju sadržavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se
kandidirate, godinu studija, funkciju za koju se kandidirate (predstavnik ili
zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.

Izbori za studentske predstavnike provodit će se preko e-kolegija na Omegi koji će
biti otvoreni specifično radi provođenja izbora. Na web-stranici odsjeka bit će
objavljeni datumi provođenja izbora za svaku određenu godinu, uz naslov e-kolegija,
a studenti te godine trebaju se samostalno upisati u taj e-kolegij. Prije početka
izbora provjerit će se jesu li studenti koji su upisani u kolegij studenti te godine
te će se s početkom izbora zaključati upis kolegija. Izbori će trajati 48 sati
tijekom kojih studenti trebaju izabrati dvije od ponuđenih opcija, jednu za
predstavnika, i jednu za zamjenika.

Za sva daljnja pitanja u vezi studentskih izbora, molimo da se javite odsječkom
koordinatoru za izbore (lprimora@m.ffzg.hr ili +385976836610).

Lijep pozdrav,
Lucija

Izmjene u rasporedu!

Dragi studenti Odsjeka za fonetiku, na internetskim stranicama Odsjeka za fonetiku je objavljen najnoviji raspored za preddiplomski i diplomski studij Fonetike pa osvježite stranicu i provjerite raspored za svoju godinu studija.

Satničarka Odsjeka za fonetiku Ines Carović

Otvoren drugi krug upisa na diplomski studij fonetike

Budući da je ostalo još nekoliko mjesta do popunjenja kvote na diplomskom studiju fonetike otvaramo drugi krug prijava i upisa. Sve informacije su dostupne na

https://diplomski-upisi.ffzg.unizg.hr/

Vremenik drugog roka je:

– 5. i 6. listopada – prijave u aplikaciju

– 7. listopada – kvalifikacijski postupci

– 8. listopada – eventualni razredbeni postupci

– 9. listopada – uvid u testove, objava konačnih rezultata

– 10. do 12. listopada – studenti potvrđuju namjeru upisa, Studentska služba obavlja upis

Kao i u prvom krugu upisa, samo studenti koji su u potpunosti ispunili prijavu, moći će pristupiti kvalifikacijskom postupku.

Doc. dr. sc. Arnalda Dobrić – konzultacije

Doc. dr. sc. Arnalda Dobrić u zimskom će semestru održavati konzultacije ponedjeljkom od 13.30 do 15.00 u B-315 (ili B-303) u OBVEZNU prethodnu najavu mailom i povratnu potvrdu termina (zbog mogućnosti poštivanja epidemioloških mjera). Unovom terminu konzultacije će se održavati od 12.10.2020. U tjednu od 5.10.2020 do 11.10.2020. konzultacije će biti on-line.

Obavijest o izvođenju nastave u zimskom semestru 2020/21.

Dragi studenti preddiplomskog i diplomskog studija fonetike,

raspored nastave u zimskom semestru 2020/21 objavljen je na web stranici Odsjeka.

Tjedan od 5. do 9. listopada je orijentacijski tjedan u kojem prve godine studija imaju uvodne sastanke s pročelnicom i nastavnicima s obveznih kolegija te ćete sve što vas zanima moći tada pitati. Prva godina diplomskog studija sastanak ima u srijedu 7. 10. (vrijeme i mjesto naknadno), a prva godina preddiplomskog studija u petak 9. 10. u A-101 od 9.15 do 11.00 sati.

Nastava za sve godine studija počinje 12. listopada 2020.

Nastava će se zbog rizičnih epidemioloških uvjeta izvoditi djelomice on-line, a djelomice uživo u učionicama maksimalno poštujući epidemiološke mjere. Predavači na kolegijima dat će vam detaljnije upute o izvođenju svakog pojedinog kolegija. Izborni kolegiji se većinom izvode on-line, a obvezni kolegiji koliko je god moguće uživo, najčešće hibridno kombinirajući nastavu u učionici i on-line. Održanje kvalitete nastave i postizanje ishoda učenja studijskog programa glavni su nam cilj i kriterij po kojem smo donijeli odluke kako će se izvoditi pojedini kolegij.

Za nastavu on-line studenti se trebaju pobrinuti da imaju sljedeće:

  • AAI @ EduHr identitet potreban za pristup platformi za e-učenje Omega (https://omega.ffzg.hr/)
  • odgovarajuću opremu (kompjuter, web kameru, slušalice i mikrofon koji su integrirani u uređaj ili kao dodatna oprema)
  • pouzdanu internetsku vezu, ako je moguće s neograničenim podatkovnim prometom.

Studenti i nastavnici na nastavi „uživo“ pridržavat će se epidemioloških mjera, o čemu će vas nastavnici obavijestiti na prvom susretu. Ako netko od studenata ulazi u visokorizičnu skupinu (vidi preporuke HZJZ) i nastavu ne može pratiti uživo u dvorani, molim neka se odmah javi elektronskom poštom pročelnici Odsjeka (epletikos@ffzg. hr). U slučaju da na fakultetu dođe do zaraze, zbog dvopredmetnih studija vjerojatno će sva nastava morati biti održavana “na daljinu”, no, nadamo se da do toga neće doći i da ćemo komunicirati i uživo.

Srdačno,

Elenmari Pletikos Olof

pročelnica Odsjeka za fonetiku

Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija

Dragi brucoši, dobrodošli na studij fonetike!

Nastavnici i djelatnici Odsjeka za fonetiku pomoći će vam da studij bude mjesto na kojem ćete tijekom iduće tri godine oblikovati svoje interese, stjecati znanja, razvijati vještine i osjećati se dobro.

Prvi sastanak „uživo“ imat ćemo u petak, 9. listopada u učionici A-101. Zbog mjera zaštite zdravlja moramo se podijeliti u dvije skupine: u prvoj skupini koja se sastaje od 9 do 9.45 dolaze studenti prema abecedi prezimena od A do M, a u drugoj skupini od 10.00 do 10.45 studenti čije prezime počinje slovom N do Ž. Ako ne spadate u ovaj raspon abecede slobodni ste odabrati grupu 😊

Na sastanku u petak upoznat ćete se s prof. Markom Likerom koji vodi obvezne kolegije u prvom semestru, s pročelnicom Odsjeka Elenmari Pletikos Olof i s predstavnicima Kluba studenata fonetike Eufonija.

Radujemo se upoznati vas!

Članovi Odsjeka za fonetiku

Poziv na sudjelovanje u eksperimentima (on-line)

Dragi studenti fonetike,

U okviru kolegija Psihoakustika-seminar studenti fonetike Marija Deželjin, Nina Nodilo, Tihana Martinjak i Moroslav Mihetec provode istraživanja na temu maskiranje. Svi eksperimenti provode se on-line i traju (svaki zasebno) do pola sata.

Svi studenti zainteresirani za sudjelovanje u eksperimentima neka svoje ime, prezime i e-mail prijave najkasnije do srijede 23. 09. 2020. u 16.00 sati putem poveznice:

https://bit.ly/2HlOoa1

Nakon što se prijavite putem linka od studenata koji provode eksperimente dobit ćete poziv na pojedini eksperiment.

U obrascu za evidenciju eksperimenata nakon što odradite eksperiment upišite naziv Psiaku-maskiranje i prezime studenta koji provodi eksperiment, npr. „PSIAKU-maskiranje Nodilo“, 0,5 sata. Za svaki odrađeni eksperiment studenti će dobiti pola sata eksperimenta koje potpisuje nositeljica kolegija doc. dr. sc. E. Pletikos Olof.

Srdačno,

Elenmari Pletikos Olof