Arhiva kategorije: Obavijesti za studente

UPUTE O PRIJAVI/ODJAVI NA IZVANREDNOM ISPITNOM ROKU

Za sve ispite studenti MORAJU osim prijave/odjave ispita u ISVU poslati i E-MAIL predmetnom nastavniku kod kojeg će izaći na ispit (posebno važno za stare studente).

Kod prijave ispita e-mailom u naslov maila studenti trebaju napisati „prijava ispita – naziv kolegija i datum za koji prijavljuju”.

Poziv na sudjelovanje u istraživanju o responzivnosti za seksualne potrebe partnera u intimnoj vezi

Dragi studenti fonetike,

Možete se prijaviti za sudjelovanje u istraživanju kod kolega sa psihologije. Prijavite se za eksperiment putem nase aplikacije: https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/

Naziv eksperimenta je: Responzivnosti za seksualne potrebe partnera (ID: 101)

Poveznica za istraživanje važit će do 25.4.2021 pa se nastojtie do tada prijaviti i ispuniti anketu 

U nastavku slijedi poziv, poveznica i druge upute od kolega s psihologije…

Drage studentice i dragi studenti,

ako ste barem šest mjeseci u vezi i imate dobro razumijevanje engleskog jezika, pozivamo vas da sudjelujete u istraživanju o responzivnosti za seksualne potrebe partnera u intimnoj vezi.

Ovim istraživanjem ispitat će se povezanost vlastite i partnerove/ičine responzivnosti za seksualne potrebe i nekih individualnih karakteristika i karakteristika partnerskog odnosa. Istraživanje će se provoditi online i na engleskom jeziku, što znači da u istraživanju možete sudjelovati ako ste barem šest mjeseci u partnerskom odnosu i ako imate dobro razumijevanje engleskog jezika. Sudjelovati možete bez obzira na seksualnu orijentaciju, živite li s partnerom/icom ili ne te imate li djece ili ne.

Samo istraživanje traje oko 30 minuta, a ako ste studenti psihologije ili fonetike, za svoj trud bit ćete honorirani jednim eksperimentalnim satom. Po završetku ankete, prikazat će vam se link na drugu anketu na kojoj ćete moći zapisati svoje ime, prezime, e-mail adresu i studirate li psihologiju ili fonetiku kako bismo vas kontaktirale s informacijama o dobivanju eksperimentalnih sati. Vaši odgovori na te dvije ankete međusobno su nepovezani tako da vaše ime, prezime, e-mail adresu i smjer koji studirate nećemo moći povezati s vašim odgovorima u glavnoj anketi.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u istraživanju molimo da kliknete na link u nastavku: https://sotonpsychology.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5vjougyEuXRP0FL

S eventualnim pitanjima, slobodno se javite na jmehulic@ffzg.hr

Srdačno vas pozdravljamo,

Jasmina Mehulić, Sveučilište u Zagrebu
Laura M. Vowels, Sveučilište u Southamptonu, Ujedinjeno Kraljevstvo
Carla A. Roos, Sveučilište u Groningenu, Nizozemska
Siobhan O’Dean, Sveučilište New South Wales, Australia
Maria Dolores Sanchez Hernandez, Sveučilište u Grenadi, Španjolska

Poziv na online eksperiment

Dragi studenti

OBAVEZNO PAŽLJIVO PROČITAJTE UPUTE!

Dolje niže imate poziv i poveznicu na eksperiment koji provode kolege s lingvistike. Za sudjelovanje u eksperimentu dobit ćete pola sata. Kada otvorite poveznicu na eksperiment, i te upute pažljivo pročitajte. Vidjet ćete polje za unos koje se zove ID=InicijaliBrojLokacija. U to polje unesite vaše ime i prezime, jer tako je najlakše utvrditi vaše sudjelovanje i dobivanje sati za eksperiment. Jamčimo vam anonimnost vaših podataka, odnosno jamčimo vam da vaši osobni podaci neće biti nigdje objavljivani. Ako ipak ne želite upisati svoje ime i prezime, onda upišite inicijale, datum rođenja (npr. 22. 3.2001 = 2232001) i kraticu mjesta. Dakle Ivan Horvat rođen 15.5.2003 godine koji boravi u Zagrebu je IH1552003ZG. Tu šifru mi pošaljite na e-mail (jbicanic@ffzg.hr) u koji uz to upišite  i vaše ime i prezime. Subject maila nek bude ime eksperimenta (Specifične jezične pojave). Vidimo, dakle, da je prva opcija nešto jednostavnija, ali vi napravite kako god želite.

Kad riješite eksperiment, a možete to i prvo napraviti: prijavite se za eksperiment u  našoj aplikaciji: https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/login.php?ide=100

Prijaviti se i sudjelovati u eksperimentu moguće je do 30.3.2021 u 00:00 sati. U nastavku vam slijedi ljubazan poziv i poveznica na eksperiment.


Poštovani studenti,

pozivamo Vas da se odazovete sudjelovanju u lingvističkom eksperimentu. Eksperiment se provodi u sklopu međunarodnog projekta kojemu je cilj istražiti specifične jezične pojave koje pronalazimo u međusobno iznimno udaljenim jezičnim porodicama (npr. slavenskoj i bantu). Istraživanje traje oko 10 minuta i na dobrovoljnoj je bazi. Vaša zadaća je čitati rečenice riječ po riječ pri čemu sami diktirate tempo čitanja. Ako se odlučite sudjelovati molimo Vas da dolje navedeni link otvorite u trenutku kada ste sigurni da ćete imati 15 minuta mira.

Link na eksperiment: https://spellout.net/ibexexps/rosa/multii/experiment.html

Unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju!

Srdačan pozdrav,
Jana Willer Gold

Iva Bašić – obvijest o nastavi

Seminari iz Govorništva održavat će se prva dva tjedna on-line putem Zoom-a (poveznica će biti objavljena na Omegi, a lozinka za kolegij bit će studentima poslana mailom).

Vježbe iz Metodike fonetske njege glasa i izgovora u prva će se dva tjedna održavati on-line putem Zoom-a (poveznica će biti objavljena na Omegi, a lozinka za kolegij bit će studentima poslana mailom). Prve će se vježbe održati u drugome tjednu nastave.

Diana Tomić – obavijest o početku nastave

Fonetika i fonologija – obavijest o početku nastave

Nastava na kolegiju Fonetika i fonologija počinje 1.3. 2021. u 14.00 sati online na sustavu Omega (BBB).

Lozinku za Omegu studenti će dobiti putem elektroničke pošte. Ako do petka, 26.2.2021. do ponoći niste primili poruku javite se nastavnici putem maila (dtomic@ffzg.hr)

Govorništvo za nastavnike – obavijest o početku nastave

Nastava na kolegiju Govorništvo za nastavnike počinje 5.3. 2021. u 11.00 sati online na sustavu Omega (BBB).

Lozinku za Omegu studenti će dobiti putem elektroničke pošte. Ako do srijede, 3.3.2021. do ponoći niste primili poruku javite se nastavnici putem maila (dtomic@ffzg.hr)

doc. dr. sc. Diana Tomić

Gordana Varošanec-Škarić – obavijest o nastavi

Nastava iz Govorništva (3. godina): Za prva dva tjedna bit će postavljena audio predavanja na Omegi, a u trećem tjednu nastava će biti hibridna (predavanja svaki tjedan uživo za po jednu grupu). Uživo: utorkom u A-209 od 12.30 do 14.00. Druga grupa će moći predavanje preslušati na Omegi za taj tjedan kad budu imali vremena (u slučajevima kolizije i slično). Raspored dolaženja na predavanja za treći tjedan i dalje, bit će javljen studentima.

Metodika fonetske njege glasa i izgovora (individualan pristup): predavanja će biti uživo, počevši od petka. 5. ožujka 2021. u B-320.

Doc. dr. sc. Arnalda Dobrić – obavijest o nastavi

Doc. dr. sc. Arnalda Dobrić održat će prvi tjedan nastave on-line. Mole se studenti da se u vrijeme predavanja priključe putem BBB na svoje kolegije passwordima:
Slušanje i govor: sig
Fonetska korekcija izgovora: fki
Govor i pokret: gip
Slušni poremećaji i metodika rehabilitacije slušanja: spimrs
Metodika individualnog pristupa rehabilitaciji slušanja: miprs.
Daljnje upute o tijeku nastave studenti će dobiti na nastavi. Za sve upite i dogovor za konzultacije studenti se mogu javiti mailom na: adobric@ffzg.hr