Arhiva kategorije: Obavijesti za studente

Uputa za prijavu ispita koji se održavaju on-line

Za sve usmene ispite studenti MORAJU osim prijave/odjave ispita u ISVU poslati i E-MAIL predmetnom nastavniku kod kojeg će izaći na ispit (posebno važno za stare studente).

Kod prijave ispita e-mailom u naslov maila studenti trebaju napisati „prijava ispita – naziv kolegija i datum za koji prijavljuju”.

Obavijest studentima fonetike o nastavi i ispitima zbog posljedica potresa krajem 2020. i početkom 2021.

Odsjek za fonetiku i predmetni nastavnici izići će ususret svim studentima koji su na bilo koji način pogođeni posljedicama potresa i pomoći im u izvršavanju redovitih obaveza. Pod studenti koji su pogođeni potresom smatramo SVE studente (ne samo one čiji su domovi materijalno oštećeni). Načini na koje ćemo pomoći su sljedeći:

 1. Studenti mogu biti oslobođeni obaveze pohađanja nastave u siječnju (neka se oni koji ne mogu dolaziti jave nastavnicima).
 2. Studentima koji ne mogu dolaziti na nastavu nastavnici će omogućiti dodatne individualne konzultacije kako bi im pomogli u usvajanju pojedinih ishoda učenja.
 3. Obaveze na kolegiju nastavnici će modificirati u dogovoru sa studentima, npr. produžiti rok za predaju seminarskog rada ili pisanje kolokvija.
 4. Predmetima koji imaju uvjetne kolegije iz prethodnog semestra produljit će se rok za upis u ljetnom semestru ili otvoriti mogućnost da studenti upišu i slušaju kolegij bez položenog uvjetnog kolegija (a uvjetni kolegij trebaju položiti prije kolegija koji upisuju uvjetno).
 5. Odsjek će na Fakultetsko Vijeće poslati prijedlog da se uvedu izvanredni rokovi barem jednom mjesečno tijekom ljetnog semestra.
 6. Studentima koji sada ne mogu odraditi većinu svojih obveza dopustiti da naknadno zamrznu ovu studijsku godinu.
 7. Za prijavu teme i mentora diplomskoga rada i dalje ostaje rok 1. 4. 2021. No, studenti koji ne mogli ispoštovati taj rok trebaju se javiti svom mentoru ili pročelnici do 15. ožujka, te ćemo po potrebi otvoriti naknadni rok.

Poziv na sudjelovanje u istraživanju

Dragi studenti diplomskog studija fonetike,

pozivamo Vas na sudjelovanje u online eksperimentu u obliku upitnika sastavljenog u svrhu istraživanja za diplomski rad  „Zvuk u pjesništvu Zvonimira Baloga“ studentice Sonje Lončar na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Jelene Vlašić Duić.

Za uspješno rješavanje upitnika potrebno je poslušati tri različite izvedbe pjesme “Pauk” Zvonimira Baloga te odgovoriti na pitanja. Sudjelovanje je namijenjeno studentima diplomskog studija fonetike.

Za sudjelovanje u istraživanju možete dobiti pola eksperimentalnog sata.

Možete se prijaviti na sljedećoj poveznici: https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/

Rok za prijavu je 17. 12. 2020. u 12 h. Nakon roka za prijavu, poveznica za pristup upitniku bit će poslana na Vašu e-mail adresu. Za sva pitanja možete se obratiti na soloncar@ffzg.hr

Zahvaljujem svima koji se prijave i riješe upitnik.

Sonja Lončar

Prelazak na “online” evidenciju eksperimenata

Dragi studenti!

Krećemo s prelaskom na online sustav evidencije sudjelovanja na eksperimentima. Studenti koji su pred završetkom diplomskog studija i imaju prikupljene sve potrebne sate, ako ne žele NE MORAJU sudjelovati u ovom procesu, samo nek čuvaju papir s potpisima dok ne diplomiraju. Svi drugi nek slijede ove upute.

 1. Prvo je potrebno registrirati se na stranici https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/registracija_student.php s vašim aii@eduhr podacima
 2. Zatim preuzmete: Tablica za unos starih eksperimenata i ispunite sa svim podacima. Tablicu spremite pod vašim imenom i prezimenom (Ivan_Horvat.xlsx)
 3. Mobitelom slikajte ili skenirajte vaš obrazac potvrde o sudjelovanju u istraživanjima, tako da se vidi da ste dobili potpis od profesora na kojem ste već elsperimentu sudjelovali. Sliku također spremite pod vašim imenom i prezimenom
 4. Tablicu i sliku pošaljite na jbicanic@ffzg.hr

Dio vas je sudjelovao na “online” eksperimentima (bilo ih je nekoliko na fonetici i na lingvistici). To mi zasebno napomenite u e-mail poruci u kojoj šaljete tablicu i sliku. Ako ste rješavali te online upitnike s neke druge email adrese, napomenite i tu adresu. Napominjemo da studenti koji studiraju lingvistiku i fonetiku ne dobivaju poptise za eksperimente koji su im nekakav uvijet na lingvistici.

To je za sad sve. Obavijestit ćemo vas kad vaši podaci budu unešeni u sustav evidencije, tako da možete provjeriti jel sve u redu.

Ako nešto nije jasno i imate pitanja javite se na jbicanic@ffzg.hr

Professor emerita Vesna Mildner

Čestitamo našoj cijenjenoj nastavnici, kolegici, dugogodišnjoj predstojnici Katedre za primijenjenu fonetiku dr. sc. Vesni Mildner na izboru u počasno zvanje professor emerita!

Iz Odsjeka