poziv na sudjelovanje u istraživanju kolega s psihologije – VIRTUALNI TJEDAN

Drage studentice i studenti,

kolege s psihologije vas pozivaju na sudjelovanje u istraživanju. U nastavku slijedi njihov poziv, PAŽLJIVO pročitajte upute. Kolegice su napravile google tablicu na poveznici:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/178crqkUrsR_trVjxzNt3ZqVflYr6BrJLyZfxi6iH5-I/edit?usp=sharing

Kad pročitate njihove upute, provjerite ima li termina u google tablici, upišite se u tablicu, a zatim se prijavite u našoj aplikaciji za evidenciju eksperimenata https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/. S obzirom da kolege imaju ograničen broj termina, bitno je ako se prijavite da stvarno i sudjelujete.

slijedi poziv:

Dragi studenti,

pozivamo vas na sudjelovanje u istraživanju Virtualni tjedan. U istraživanju ćete igrati igru Virtualni tjedan u kojem trebate donositi odluke, rješavati probleme i pamtiti zadatke koje kasnije (tijekom hipotetskog, virtualnog dana) treba izvršiti.

Istraživanje traje oko 90 minuta. Provodi se online, računalno. Svi sudionici trebaju na svoja računala prethodno instalirati TeamViewer (https://www.teamviewer.com/en-us/download/windows/). Sudjelovanje u istraživanju će biti honorirano s 2 eksperimentalna sata.

Prijave na sudjelovanje se provode preko poveznice na kojoj birate i svoj termin (u jednom retku može biti 1 student):

https://docs.google.com/spreadsheets/d/178crqkUrsR_trVjxzNt3ZqVflYr6BrJLyZfxi6iH5-I/edit?usp=sharing

Istraživanje će se provoditi tijekom cijelog svibnja i lipnja. Termine ćemo svaki tjedan ažurirati stoga pratite tablicu na poveznici.

Lijep pozdrav,

Marina Martinčević

Odsjek za psihologiju

Snimanje – Govor s maskom

Drage studentice i studenti,

Prof. emeritus Damir Horga poziva Vas da se sudjelujete u istraživanju za koje mu je potrebno 15 studenata koji će snimati govorni materijal u studiju za akustička snimanja (B307). Prijavite se putem aplikacije https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/ broj prijava je ograničen. Nakon što se skupi dovoljno sudionika nećete se više moći prijaviti. Za sudjelovanje ćete dobiti 0.5 sati eksperimenata. Snimanje bi trebali obaviti u tjednu od  10.5. do 14.5.2021., a termine ćemo dogovoriti kad skupimo vaše prijave.

Obavijest o eksperimentu: Govor hrvatskih predsjednika (1 sat)

Dragi studenti i studentice,

Pozivamo vas da se prijavite na sudjelovanje u istraživanju Govor hrvatskih predsjednika (5) koje se provodi on-line. Istraživanje provodi Jagoda Poropat Darrer u okviru doktorskog rada „Predsjednička retorika u Hrvatskoj“ na poslijediplomskom studiju lingvistike na FFZG.

Prijaviti se možete do petka 7. 5. 2021. u 16 sati, putem baze eksperimenata na fonetici:

https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/

Nakon prijave kroz bazu eksperimenata poveznicu na anketu dobit ćete putem e-maila.

Zbog zvučnih primjera anketu je uputno ispunjavati u tihom okruženju te, po mogućnosti, slušati putem slušalica. Anketa će biti dostupna do 14. 5. 2021.

Za sudjelovanje ćete dobiti jedan sat.

 

Srdačno,

doc. dr. sc. Elenmari Pletikos Olof

Poziv na sudjelovanje u istraživanju

Dragi studenti,

Pozivamo vas da se prijavite na sudjelovanje u istraživanju:

https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/ (Psiholeks – Asocijacije)

Za sudjelovanje dobijete sat i pol. Prijaviti se možete do petka 7.5., nakon toga putem e-maila ćete dobiti poveznicu na upitnik. Samo ispunjavanje upitnika traje između 60 i 90 minuta i ne morate ga ispuniti odjednom. U upitniku  će se tražiti od vas da upisujete asocijacije na ponuđene pojmove u hrvatskome jeziku. Detaljnije upute dobit ćete u samom upitniku.

Upitnik će biti dostupan do 24.5.2021.

UPUTE O PRIJAVI/ODJAVI NA IZVANREDNOM ISPITNOM ROKU

Za sve ispite studenti MORAJU osim prijave/odjave ispita u ISVU poslati i E-MAIL predmetnom nastavniku kod kojeg će izaći na ispit (posebno važno za stare studente).

Kod prijave ispita e-mailom u naslov maila studenti trebaju napisati „prijava ispita – naziv kolegija i datum za koji prijavljuju”.

Poziv na sudjelovanje u istraživanju o responzivnosti za seksualne potrebe partnera u intimnoj vezi

Dragi studenti fonetike,

Možete se prijaviti za sudjelovanje u istraživanju kod kolega sa psihologije. Prijavite se za eksperiment putem nase aplikacije: https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/

Naziv eksperimenta je: Responzivnosti za seksualne potrebe partnera (ID: 101)

Poveznica za istraživanje važit će do 25.4.2021 pa se nastojtie do tada prijaviti i ispuniti anketu 

U nastavku slijedi poziv, poveznica i druge upute od kolega s psihologije…

Drage studentice i dragi studenti,

ako ste barem šest mjeseci u vezi i imate dobro razumijevanje engleskog jezika, pozivamo vas da sudjelujete u istraživanju o responzivnosti za seksualne potrebe partnera u intimnoj vezi.

Ovim istraživanjem ispitat će se povezanost vlastite i partnerove/ičine responzivnosti za seksualne potrebe i nekih individualnih karakteristika i karakteristika partnerskog odnosa. Istraživanje će se provoditi online i na engleskom jeziku, što znači da u istraživanju možete sudjelovati ako ste barem šest mjeseci u partnerskom odnosu i ako imate dobro razumijevanje engleskog jezika. Sudjelovati možete bez obzira na seksualnu orijentaciju, živite li s partnerom/icom ili ne te imate li djece ili ne.

Samo istraživanje traje oko 30 minuta, a ako ste studenti psihologije ili fonetike, za svoj trud bit ćete honorirani jednim eksperimentalnim satom. Po završetku ankete, prikazat će vam se link na drugu anketu na kojoj ćete moći zapisati svoje ime, prezime, e-mail adresu i studirate li psihologiju ili fonetiku kako bismo vas kontaktirale s informacijama o dobivanju eksperimentalnih sati. Vaši odgovori na te dvije ankete međusobno su nepovezani tako da vaše ime, prezime, e-mail adresu i smjer koji studirate nećemo moći povezati s vašim odgovorima u glavnoj anketi.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u istraživanju molimo da kliknete na link u nastavku: https://sotonpsychology.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5vjougyEuXRP0FL

S eventualnim pitanjima, slobodno se javite na jmehulic@ffzg.hr

Srdačno vas pozdravljamo,

Jasmina Mehulić, Sveučilište u Zagrebu
Laura M. Vowels, Sveučilište u Southamptonu, Ujedinjeno Kraljevstvo
Carla A. Roos, Sveučilište u Groningenu, Nizozemska
Siobhan O’Dean, Sveučilište New South Wales, Australia
Maria Dolores Sanchez Hernandez, Sveučilište u Grenadi, Španjolska

Poziv na online eksperiment

Dragi studenti

OBAVEZNO PAŽLJIVO PROČITAJTE UPUTE!

Dolje niže imate poziv i poveznicu na eksperiment koji provode kolege s lingvistike. Za sudjelovanje u eksperimentu dobit ćete pola sata. Kada otvorite poveznicu na eksperiment, i te upute pažljivo pročitajte. Vidjet ćete polje za unos koje se zove ID=InicijaliBrojLokacija. U to polje unesite vaše ime i prezime, jer tako je najlakše utvrditi vaše sudjelovanje i dobivanje sati za eksperiment. Jamčimo vam anonimnost vaših podataka, odnosno jamčimo vam da vaši osobni podaci neće biti nigdje objavljivani. Ako ipak ne želite upisati svoje ime i prezime, onda upišite inicijale, datum rođenja (npr. 22. 3.2001 = 2232001) i kraticu mjesta. Dakle Ivan Horvat rođen 15.5.2003 godine koji boravi u Zagrebu je IH1552003ZG. Tu šifru mi pošaljite na e-mail (jbicanic@ffzg.hr) u koji uz to upišite  i vaše ime i prezime. Subject maila nek bude ime eksperimenta (Specifične jezične pojave). Vidimo, dakle, da je prva opcija nešto jednostavnija, ali vi napravite kako god želite.

Kad riješite eksperiment, a možete to i prvo napraviti: prijavite se za eksperiment u  našoj aplikaciji: https://fonet.ffzg.unizg.hr/eksperimenti/login.php?ide=100

Prijaviti se i sudjelovati u eksperimentu moguće je do 30.3.2021 u 00:00 sati. U nastavku vam slijedi ljubazan poziv i poveznica na eksperiment.


Poštovani studenti,

pozivamo Vas da se odazovete sudjelovanju u lingvističkom eksperimentu. Eksperiment se provodi u sklopu međunarodnog projekta kojemu je cilj istražiti specifične jezične pojave koje pronalazimo u međusobno iznimno udaljenim jezičnim porodicama (npr. slavenskoj i bantu). Istraživanje traje oko 10 minuta i na dobrovoljnoj je bazi. Vaša zadaća je čitati rečenice riječ po riječ pri čemu sami diktirate tempo čitanja. Ako se odlučite sudjelovati molimo Vas da dolje navedeni link otvorite u trenutku kada ste sigurni da ćete imati 15 minuta mira.

Link na eksperiment: https://spellout.net/ibexexps/rosa/multii/experiment.html

Unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju!

Srdačan pozdrav,
Jana Willer Gold